Balayage vs Highlights

Balayage vs. Highlights: dit moet je weten

Met zowel Balayage als Highlights zorg je voor een subtiele maar rijke verandering in het haar. Je zorgt niet alleen voor lichtere schakeringen maar je creëert ook een bijzonder effect met lichte en donkere tinten. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen beide kleurbehandelingen en wat is nu de beste keuze voor jou? Dat leggen we hier aan je uit!

Kiezen tussen Balayage en Highlights

Bij het kiezen tussen Balayage en Highlights draait het allemaal om de look die je wilt bereiken en hoeveel tijd je wilt besteden aan onderhoud. Balayage geeft een meer natuurlijk, zon-gekust effect dat ideaal is als je op zoek bent naar iets dat weinig onderhoud vereist. Highlights daarentegen bieden een opvallender contrast en helderheid, wat geweldig kan zijn als je echt wilt dat je haarkleur opvalt. Afhankelijk van je voorkeur en levensstijl kan een van deze technieken de perfecte manier zijn om je haar nieuw leven in te blazen.

Ben je toe aan iets meer kleur? Lees alles over de “Cowboy Copper” trend

balayage vs highlights banner 2

Wat is Balayage?

Balayage is een vrijehandtechniek waarbij kleur oppervlakkig op willekeurige delen van het haar wordt aangebracht, wat resulteert in een natuurlijk, ‘sunkissed’ effect met zachte overgangen. Deze techniek vereist minder frequent onderhoud omdat er geen duidelijke uitgroei zichtbaar is.

Balayage is een frans woord dat ‘vegen’ betekent. Bij deze techniek worden de lichtere tonen als het ware op het haar geveegd. Dit gebeurt op willekeurige delen van het haar. De kleur wordt bovenop het haaroppervlak aangebracht, waardoor er een zeer natuurlijk effect ontstaat. Balayage wordt aangebracht om het haar een lichtere ook te geven, zonder dat je hierbij heel duidelijk uitgroei gaat zien. Balayage is vaak maar een paar tinten lichter dan de basiskleur van het haar. Hierdoor krijg je een natuurlijke diepte en dimensie. Het is ook erg gemakkelijk om een Balayage te onderhouden.

balayage vs highlights banner 3

Gemakkelijke verandering aan je balayage

Balayage is niet alleen mooi, maar ook veelzijdig. Je kunt gemakkelijk spelen met verschillende tinten die dicht bij je natuurlijke haarkleur liggen. Dit maakt het een ideale keuze als je op zoek bent naar een subtiele verandering zonder te veel onderhoud. Wil je een beetje variëren, dan kun je kiezen voor lichtere of donkerdere accenten die je kapsel net dat extra beetje flair geven. Bovendien is Balayage perfect voor als je niet te vaak naar de kapper wilt, omdat het heel natuurlijk uitgroeit. Zo blijft je haar er langer fris en stijlvol uitzien.

Wat zijn Highlights?

Highlights zijn een kleurtechniek waarbij de verf met behulp van folie van de wortels tot de punten wordt aangebracht. Deze methode creëert een opvallend contrast tussen de basiskleur van het haar en de lichtere lokken, wat resulteert in heldere, goed gedefinieerde strepen. Omdat de highlights beginnen bij de haarwortel, is regelmatige bijwerking nodig om uitgroei te verbergen.

Bij Highlights zijn een meer traditionele manier om het haar op te lichten. Hierbij worden strengen haar nauwkeurig uitgesneden: we weven kleine secties met een kam en wikkelen deze na het verven in aluminiumfolie. Het effect is prachtig en niet voor niets nog altijd populair: je hebt een meer uitgesproken contrast tussen je basiskleur en de lichte lokken. Omdat Highlights een gestructureerd patroon hebben, moet dit vaker en nauwkeuriger bijgewerkt worden.

De verschillen tussen Balayage en Highlights

Op het gebied van techniek, resultaat en onderhoud zijn er tussen beide kleurbehandelingen een aantal verschillen te zien:

AspectBalayageHighlights
TechniekKleur aangebracht zonder folie, op het haaroppervlak geveegd, minder nauwkeurigheid in het opgelichte gedeelte.Gezet met folie en volgens een gestructureerd patroon; haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd.
Resultaat‘Sunkissed’ effect met de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan de natuurlijke haarkleur.Duidelijke structuur met grotere verschillen tussen licht en donker.
OnderhoudNaadloze overgang zorgt voor langer behoud van het resultaat.Heeft regelmatig onderhoud nodig.

Opzoek naar een frisse nieuwe look voor de lente? Bekijk onze 6 lente haartrends van 2024!

Wat voor jou de beste keuze is, is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke wens. De een vindt het natuurlijke effect van Balayage mooi en de ander is juist fan van het duidelijke contrast bij Highlights. Daarnaast is natuurlijk ook de vraag hoe vaak je jouw nieuwe kapsel wilt onderhouden. Kom bij ons langs in de salon: we helpen je graag met ontdekken wat bij jouw gezicht past en hoe we jouw haar kunnen laten stralen!

Laat je inspireren door onze balayages en highlights!

Balayage

cool tone balayage
beige blonde balayage after
vanilla balayage after
brown balayage

Highlights

blonde faceframe after
ash blonde highlights after
Babyblonde
Luminousblonde after

Bekijk onze inspiratie gallerij

Onze inspiratie gallerij bevat veel van onze creaties. Of je nou opzoek bent naar balayages, highlights of volledige kleuringen, hier vindt je ze. Wij hebben de gallerij verrijkt met before en after foto’s en leuke filmpjes van onze resultaten!

Iets voor jou? Plan een afspraak!

Ben je geïnspireerd en wil jij ook je haar laten verven? Maak een afspraak en laat je verven door één van onze kappers. Wil je meer zien van onze salon? Volg ons dan ook op INSTAGRAM.

MAAK EEN AFSPRAAK
MET €5 PRODUCTKORTING

Meer hair en beauty updates.

thumbnail lente trends groot

6 Haarkleur Trends Lente 2024: Trendy haartrends voor Dames

Lente 2024 staat voor de deur, en dat betekent meer dan alleen maar zonniger dagen en tuinen vol bloemen. Het is ook de tijd voor nieuwe haarkleur trends, en bij…

Lees meer
Blog thumbnail hbc 6

De Beste Haarproducten voor een Droge Hoofdhuid

Een droge hoofdhuid kan een bron van ongemak en zelfbewustzijn zijn. Het kan leiden tot symptomen zoals schilfering, jeuk en een strak gevoel. De oorzaken van een droge hoofdhuid zijn…

Lees meer
Blog thumbnail hbc 5

5 Effectieve Behandelingen voor een Jeukende Hoofdhuid

Een jeukende hoofdhuid is meer dan alleen een ongemak; het kan een significante impact hebben op je dagelijks leven en zelfvertrouwen. Maar wat veroorzaakt nu eigenlijk die irritante jeuk? Er…

Lees meer

030 - 666 47 92

Kapper De Meern

Zandweg 116A, 3454 JZ

kapper de meern

Al meer dan 30 jaar staat deze salon in het oude centrum van De Meern. Deze luxe en stijlvolle kapsalon is al ruim dertig jaar een begrip in De Meern met full-service en werkelijke aandacht voor de klant en haarmode. Zeer centraal gelegen kapper de Meern en gemakkelijk te bereiken met de fiets, auto of openbaar vervoer. Ook bij deze salon is het mogelijk om voor de deur gratis te parkeren.

Openingstijden

Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:30 - 16:30

030 - 677 24 96

Kapper Vleuten

Hindersteinlaan 25, 3451 EV

kapper vleuten

Deze stijlvolle en moderne ingerichte kapsalon bevindt zich in het winkelcentrum van Vleuten. Wil je voor een fantastische coupe of voor een mooie kleur in jou haar komen vanuit Vleuten, Haarzuilens, Vleuterweide of Kockengen? Dan is kapper vleuten gemakkelijk te bereiken. Ben je met de auto? Er zijn ruime en gratis parkeerplaatsen voor de ingang of aan de achterzijde van de kapsalon.

Openingstijden

Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:30 - 16:30

Zij hebben prachtig haar.  Misschien heb je zelf nog vragen? Kom gerust eens langs. Of maak een afspraak via onze afspraakwidget.

MAAK EEN AFSPRAAK
MET €5 PRODUCTKORTING
footer_kérastase

Bekend in de Top 3 Kérastase salons Nederland

386543_5656385755814cdcb14d42acdf021106_mv2

Uitgebreide Google reviews van onze klanten

Google_2015_logo.svg