Balayage vs. Highlights: dit moet je weten

Balyage vs highlight

Met zowel Balayage als Highlights zorg je voor een subtiele maar rijke verandering in het haar. Je zorgt niet alleen voor lichtere schakeringen maar je creëert ook een bijzonder effectmet lichte en donkere tinten. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen beide kleurbehandelingen en wat is nu de beste keuze voor jou? Dat leggen we hier aan je uit!

Dit moet je weten over Balayage

Balayage is een frans woord dat ‘vegen’ betekent. Bij deze techniek worden de lichtere tonen als het ware op het haar geveegd. Dit gebeurt op willekeurige delen van het haar. De kleur wordt bovenop het haaroppervlak aangebracht, waardoor er een zeer natuurlijk effect ontstaat. Balayage wordt aangebracht om het haar een lichtere ook te geven, zonder dat je hierbij heel duidelijk uitgroei gaat zien. Balayage is vaak maar een paar tinten lichter dan de basiskleur van het haar. Hierdoor krijg je een natuurlijke diepte en dimensie. Het is ook erg gemakkelijk om een Balayage te onderhouden.

Dit moet je weten over Highlights

Bij Highlights zijn een meer traditionele manier om het haar op te lichten. Highlights worden aangebracht met folie, vanaf de wortel tot aan de punt. Hierbij worden strengen haar nauwkeurig uitgesneden: we weven kleine secties met een kam en wikkelen deze na het verven in aluminiumfolie. Het effect is prachtig en niet voor niets nog altijd populair: je hebt een meer uitgesproken contrast tussen je basiskleur en de lichte lokken. Omdat Highlights een gestructureerd patroon hebben, moet dit vaker en nauwkeuriger bijgewerkt worden.

De verschillen op een rij

Op het gebied van techniek, resultaat en onderhoud zijn er tussen beide kleurbehandelingenverschillen te zien:

  • Techniek: bij Balayage wordt de kleur aangebracht zonder folie, en wordt de kleur ook op het haaroppervlak geveegd. Ook is er mindere nauwkeurigheid in het gedeelte van het haar dat wordt opgelicht. Highlights worden gezet met folie en volgens een meer gestructureerd patroon. Het haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd.
  • Resultaat: een Balayage geeft jouw haar een ‘sunkissed’ effect. Daarnaast is de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur. Bij Highlightszijn de verschillen tussen licht en donker wat groter en zie je een duidelijke structuur van de Highlights.
  • Onderhoud: de naadloze overgang van de highlights bij een Balayage zorgt ervoor dat je het resultaat langer behoud. Highlights hebben iets meer regelmatig onderhoud nodig.

De verschillen op een rij

Wat voor jou de beste keuze is, is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke wens. De een vindt het natuurlijke effect van Balayage mooi en de ander is juist fan van het duidelijke contrast bij Highlights. Daarnaast is natuurlijk ook de vraag hoe vaak je jouw nieuwe kapsel wilt onderhouden. Kom bij ons langs in de salon: we helpen je graag met ontdekken wat bij jouw gezicht past en hoe we jouw haar kunnen laten stralen!nverschillen te zien:

IT'S ALL ABOUT HAIR & BEAUTY

Meer haarupdates

Luxurious Copper: dé kleurtrend voor komende herfst en winter

Kendall Jenner liet het al zien tijdens de Fashion Week in Parijs en ook veel fashion-sites gaven het…

French Glossing: haal het maximale uit jouw haarkleur

Laat je jouw haar verven? Dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Bij Hair &…

Metal Detox geconcentreerde olie: voor gezond en sterk haar

Op zoek naar de ultieme verzorging voor jouw haar? Ontdek de nieuwste toevoeging in de Metal Detox-lijn: Metal…

Zij hebben prachtig haar.  Misschien heb je zelf nog vragen? Kom gerust eens langs. Of maak een afspraak via onze afspraakwidget.

Afspraak maken
Met €5,- Productkorting
kerastase-stars

Bekend in de Top 3 Kérastase salons Nederland

386543_5656385755814cdcb14d42acdf021106_mv2

Uitgebreide Google reviews van onze klanten

google-reviews

Uitgebreide Google reviews van onze klanten