Hair & Beauty Company voor een beter milieu

HBC BETER MILIEU

Hier bij Hair & Beauty Company vinden we het belangrijk dat we zo goed mogelijk omgaan met het milieu. We hebben daarom een aantal maatregelen getroffen om hier zo goed mogelijk aan te voldoen. Ook hebben we een aantal nieuwe producten die we in de salons gebruiken. 

Waterbesparende douchekoppen met vitamine C

We wassen allemaal ons haar regelmatig om het schoon, gezond en mooi te houden. Wat veel mensen niet weten is dat water schadelijk kan zijn voor je haar en hoofdhuid. Heet water droogt het haar en de haarpunten uit en laat de kleur in haar sneller vervagen. Koud water is wel goed voor je hoofdhuid alleen ontvet het het haar niet. Je kan daarom het beste lauw water gebruiken. Bij Hair & Beauty Company maken we gebruik van waterbesparende douchekoppen. Deze douchekoppen laten minder water door. Met een waterbesparende douchekop verminder je niet alleen je waterverbruik, maar bespaar je ook energie. Het gebruik van minder water betekent dat er minder energie nodig is om het water te verwarmen. Naast de besparing heeft de douchekop ook een vitamine C dispenser. Dit zorgt ervoor dat het water kalk- en chloorvrij is. Daarnaast is vitamine C ook nog is goed voor de zachtheid van het haar, schilfertjes op de hoofdhuid, werkt bijzonder goed tegen een geïrriteerde en gevoelige hoofdhuid en zorgt ook nog eens voor intensere kleuren. 

Milieu vriendelijke haarverf

L’ORÉAL BOTANÉA

Bij ons in de salon gebruiken we het product ‘Botanéa’. Botanéa is een natuurlijke haarverf gemaakt van de bladeren van verschillende planten. Doordat dit product volledig natuurlijk is is het niet schadelijk voor het milieu en 100% vegan. Botanéa van L’Oréal professionnel is de allereerste haarverf die 100% plantaardig is. Botanéa bestaat uit 3 ingrediënten die zijn verwerkt in potten met poeder. Wanneer deze poeder gemengd wordt met kokend water verandert het in een modderige substantie. Deze substantie wordt vervolgens aangebracht in het haar en zorgt voor een prachtige natuurlijke kleur. De haarverf komt in 3 potten die gevuld zijn met groene poeder. Meer weten over Botanéa? Lees de blog die we hier al eerder over schreven hier

KÉRASTASE BOTANICA

Met Aura Botanica geeft Kérastase antwoord op de grote vraag naar duurzame luxe op het gebied van haarproducten. Ieder product in deze lijn is samengesteld met een unieke formule en heeft een natuurlijke oorsprong van wel 98%, wat de naam Aura Botanica zeker eer aandoet. De lijn maakt alleen gebruik van producten die wetenschappelijk bewezen absoluut effectief zijn. Lees meer over Botanica hier!

L’ORÉAL SOURCE ESSENTIELLE

De lijn met de naam Source Essentielle is volledig gericht op duurzaamheid. Alle producten zijn 80 tot 100 procent van natuurlijke afkomst en bevatten geen producten van dierlijke afkomst, helemaal vegan dus! Zelfs de verpakking is duurzaam want hij is namelijk navulbaar en in de fles zitten echt bloemen of bladeren. Bekijk hier de blog over Source Essentielle.

Ben jij al langs geweest bij Hair & Beauty Company?

Op onze eigen HBC Academy zijn wij al bezig met het trainen van deze technieken en kleuren. Ons team staat altijd klaar om jou te adviseren, uitleg te geven of op een ander manier te helpen. Bekijk ook onze Academy Pagina om meer te leren over Hair & Beauty Company Kappers Academ

Hair & Beauty Company Kappers gaat altijd voor topkwaliteit

Bij Hair & Beauty Company Kappers gebruiken we alleen de beste producten. Wij zorgen niet alleen voor de mooiste kapsels volgens de laatse haarmode maar verkopen in onze salons, in Vleuten, Harmelen en De Meern, ook de beste producten om het haar te verzorgen. Wil je geen nieuwtjes over de nieuwste producten missen? Volg ons dan op Facebook of houd de nieuwspagina in de gaten. Voor advies op maat kun je terecht in een van onze salons.

IT'S ALL ABOUT HAIR & BEAUTY

Meer haarupdates

Susanne met haar diploma's

Trainen in lockdown

Onverwachts in lockdown… wat nu? Het staat nog vrij vers in onze gedachten, echter is het alweer ruim…

Face framing: terug van weggeweest!

In de jaren ’90 was face framing al een trend en anno 2020 is deze trend helemaal terug.…

Trendy najaarstinten voor je haar

Het najaar is in aantocht, en bij een nieuw seizoen past natuurlijk ook een nieuwe haarlook! Ook deze…