L’Oréal Botanéa, 100% natuurlijke haarverf

L’ORÉAL BOTANEA

Botanéa van L’Oréal professionnel (niet te vergissen met Kérastase botanica) is de allereerste haarverf die 100% plantaardig is. Botanéa bestaat uit 3 ingrediënten die zijn verwerkt in potten met poeder. Wanneer deze poeder gemengd wordt met kokend water verandert het in een modderige substantie. Deze substantie wordt vervolgens aangebracht in het haar en zorgt voor een prachtige natuurlijke kleur.
L’Oréal heeft een haarverf ontwikkeld gebaseerd op 3 plantaardige ingrediënten. De haarverf komt in 3 potten die gevuld zijn met groene poeder. Het proces bestaat uit een aantal eenvoudige stappen: Je zoekt samen met een van onze medewerkers de perfecte kleur uit, dan wordt aangegeven hoeveel van elke poeder er gebruikt wordt, de poeder wordt gemixt met kokend water en tot slot wordt de modderachtige substantie aangebracht in het haar. 

Hieronder een leuke video waar je een impressie van L’Oréal Botanéa krijgt!

Ingrediënten in Botanéa

De ingrediënten in Botanéa worden gewonnen uit planten in India. Elk ingrediënt heeft zijn eigen pot.

Cassia (gele pot): Cassia is in verschillende regio’s van India te vinden. Het L’Oréal onderzoeksteam heeft cassia gekozen om gebruikt te worden als adjuster en luminizer.

Henna (rode pot): Henna wordt gewonnen uit de groene herfstbladeren van de hennastruik. Henna geeft een warme koperen kleur die perfect is voor een koperen of bruine kleur. Ook kan deze in combinatie met de andere poeders gebruikt worden voor blond

Indigo (blauwe pot): Indigo kennen we natuurlijk het beste van de spijkerbroeken. Indigo zorgt ervoor dat de spijkerbroek zijn blauwe kleur krijgt. De kleur wordt gewonnen uit het blad en is in combinatie met henna perfect voor een bruine of donkere basis.

De poeders zijn verwerkt met kokosolie wat ervoor zorgt dat er minder waterverbruik is en het een eco-vriendelijk product is.

Natuurlijk

Het product bestaat volledig uit natuurlijke stoffen. Wil je je haar kleuren maar heb je last van allergieën of ben je vegan? Dan is dit product perfect voor jou. Het product bevat geen allergenen en dierlijke stoffen en kan dus door iedereen gebruikt worden. Hieronder vind je nog een video over Botanéa, hier kan je vooral zien wat voor natuurlijke kleur je haar krijgt.

Ben jij al langs geweest bij Hair & Beauty Company?

Op onze eigen HBC Academy zijn wij al bezig met het trainen van deze technieken en kleuren. Ons team staat altijd klaar om jou te adviseren, uitleg te geven of op een ander manier te helpen. Bekijk ook onze Academy Pagina om meer te leren over Hair & Beauty Company Kappers Academy

Hair & Beauty Company Kappers gaat altijd voor topkwaliteit

Bij Hair & Beauty Company Kappers gebruiken we alleen de beste producten. Wij zorgen niet alleen voor de mooiste kapsels volgens de laatste haarmode maar verkopen in onze salons, in Vleuten, Harmelen en De Meern, ook de beste producten om het haar te verzorgen. Wil je geen nieuwtjes over de nieuwste producten missen? Volg ons dan op Facebook of houd de nieuwspagina in de gaten. Voor advies op maat kun je terecht in een van onze salons.

IT'S ALL ABOUT HAIR & BEAUTY

Meer haarupdates

Susanne met haar diploma's

Trainen in lockdown

Onverwachts in lockdown… wat nu? Het staat nog vrij vers in onze gedachten, echter is het alweer ruim…

Face framing: terug van weggeweest!

In de jaren ’90 was face framing al een trend en anno 2020 is deze trend helemaal terug.…

Trendy najaarstinten voor je haar

Het najaar is in aantocht, en bij een nieuw seizoen past natuurlijk ook een nieuwe haarlook! Ook deze…