2

5 meest voorkomende hoofdhuidproblemen

Heb je een jeukende, onrustige, droge of schilferige hoofdhuid? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een hoofdhuidprobleem. Helaas kunnen er verschillende hoofdhuidproblemen optreden die ongemak en irritatie veroorzaken. In deze blog vertellen wij over de meest voorkomende hoofdhuidproblemen:

  1. Roos & schilfers
  2. Droge hoofdhuid
  3. Vette hoofdhuid en haar
  4. Jeukende hoofdhuid
  5. Dunner wordend haar 

Lees ook Hoofdhuidproblemen: hoe kun je ze effectief behandelen?

1. Roos

Roos is een veelvoorkomend probleem dat gepaard gaat met schilferige en jeukende hoofdhuid. Het wordt veroorzaakt door een overgroei van gist op de hoofdhuid. De oorzaak van roos is een versnelde afschilfering van de hoofdhuid. Normaal gesproken vernieuwen de cellen van de hoofdhuid zich elke 14 dagen en worden de dode cellen onopgemerkt afgevoerd. Bij roos verloopt dit proces echter sneller, waardoor er ophopingen van dode cellen ontstaan

  • Droge schilfertjes: die zijn klein, fijn, wit van kleur en vallen als fijne “sneeuw” op de schouders.
  • Vette schilfertjes: die zijn dikker en groter, gelig van kleur en kleven aan het haar en de hoofdhuid.

De schilfertjes gaan soms gepaard met irritatie en jeuk.

Bekijk hier alle tips tegen roos

2. Droge hoofdhuid

Vele denken vaak bij het zien van schilfers aan roos terwijl dit ook juist een droge hoofdhuid kan betekenen. Een droge hoofdhuid kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Mogelijke oorzaken zijn een gebrek aan vocht, overmatig wassen van het haar, koud weer, huidproblemen zoals eczeem of psoriasis, en het overmatig gebruik van stylingtools. 

3. Vette hoofdhuid & haar

Het is belangrijk om te begrijpen hoe onze talgklieren soms in overdrive gaan. Hormonale schommelingen, stress en zelfs onze levensstijl kunnen allemaal bijdragen aan een vette hoofdhuid en haar.

Ook je huidverzorgingsroutine speelt een grote rol. Voor de meeste haartypes geldt: hoe vaker je je haren wast, hoe meer je hoofdhuid hieraan went en hoe sneller je hoofdhuid weer talg aanmaakt. Waardoor het haar ook veel sneller vet wordt.

4. Jeukende hoofdhuid

We hebben vast allemaal wel eens de drang gehad om non-stop te krabben. Maar waar komt die jeuk vandaan?

Een droge hoofdhuid kan de oorzaak zijn van verkeerde producten, allergie voor producten, droge hoofdhuid of eczeem. Door het krabben op de hoofdhuid kan dit irritaties veroorzaken. Deze irritaties zorgen voor een brandende en pijnlijk gevoel wat veel in vloed kan hebben op je welzijn. 

5. Dunner wordend haar

Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor een optimale haargroei. Hoofdhuidproblemen kunnen echter de haargroei verstoren. 

Ten eerste kunnen verstopte haarzakjes door ophopingen van talg, dode huidcellen of productresten de groei van nieuwe haren belemmeren. 

Ten tweede kunnen ontstekingen en irritaties op de hoofdhuid de haarwortels beschadigen en de haargroei vertragen. Bepaalde aandoeningen zoals roos, seborro√Įsch eczeem of alopecia kunnen zelfs leiden tot haaruitval en dunner wordend haar. 

Het is dus belangrijk om de hoofdhuid gezond te houden, door een goede reiniging, het vermijden van agressieve haarproducten en het behandelen van eventuele hoofdhuidproblemen.

Iets voor jou? Plan een afspraak!

Ben je ge√Įnspireerd en wil jij ook je haar laten verven? Maak een afspraak en laat je verven door √©√©n van onze kappers. Wil je meer zien van onze salon? Volg ons dan ook op INSTAGRAM.

AFSPRAAK MAKEN
‚ā¨5,- PRODUCTKORTING

Meer hair en beauty updates.

Hoofdhuidproblemen: hoe kun je ze effectief behandelen?

Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor prachtig haar. Maar soms kunnen hoofdhuidproblemen zoals roos, een droge hoofdhuid, een vette hoofdhuid, jeuk of dunner wordend haar voor ongemak zorgen. Gelukkig zijn…

Lees meer

Vaarwel roos! Effectieve tips voor een roosvrije hoofdhuid

Ben je gefrustreerd door roos en op zoek naar effectieve oplossingen? We begrijpen je zorgen en willen je helpen. In deze blog delen we graag handige tips om roos effectief…

Lees meer

Ontdek de 5 Hottest Haarkleur Trends voor de Zomer van 2023

De zomer van 2023 is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om je haarkleur te vernieuwen en een frisse look te cre√ęren. In dit artikel delen we de…

Lees meer

030 - 666 47 92

De Meern

Zandweg 116A, 3454 JZ

demeern-sunshine

Al meer dan 30 jaar staat deze salon in het oude centrum van De Meern. Deze luxe en stijlvolle kapsalon is al ruim dertig jaar een begrip in De Meern met full-service en werkelijke aandacht voor de klant en haarmode. Zeer centraal gelegen kapsalon en gemakkelijk te bereiken met de fiets, auto of openbaar vervoer. Ook bij deze salon is het mogelijk om voor de deur gratis te parkeren.

Openingstijden

Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:30 - 16:30

030 - 677 24 96

Vleuten

Hindersteinlaan 25, 3451 EV

vleuten-sunshine

Deze stijlvolle en moderne ingerichte kapsalon bevindt zich in het winkelcentrum van Vleuten. Wil je voor een fantastische coupe of voor een mooie kleur in jou haar komen vanuit Vleuten, Haarzuilens, Vleuterweide of Kockengen? Dan is deze kapsalon gemakkelijk te bereiken. Ben je met de auto? Er zijn ruime en gratis parkeerplaatsen voor de ingang of aan de achterzijde van de kapsalon.

Openingstijden

Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:30 - 16:30

Zij hebben prachtig haar.  Misschien heb je zelf nog vragen? Kom gerust eens langs. Of maak een afspraak via onze afspraakwidget.

AFSPRAAK MAKEN
‚ā¨5,- PRODUCTKORTING
footer_kérastase

Bekend in de Top 3 Kérastase salons Nederland

386543_5656385755814cdcb14d42acdf021106_mv2

Uitgebreide Google reviews van onze klanten

footer_google

Uitgebreide Google reviews van onze klanten