6 voornemens waar je haar blij van wordt

6 VOORNEMENS WAAR JE HAAR BLIJ VAN WORDT

Het nieuwe jaar is aangebroken en je hebt misschien al een hele lijst aan goede voornemens. Of je je hier nou aan houdt of niet het is altijd leuk (en een beetje confronterend) om zo’n lijst te maken. Maar hoeveel van die voornemens gaan eigenlijk over je haar? Wij hebben een lijst gemaakt met goede voornemens voor je haar die je kan gebruiken om ook in 2019 een mooie gezonde coupe te hebben.

6 goede voornemens voor je haar

1. Föhn je haar niet te vaak

Je hebt vast al 100 keer gehoord dat föhnen schadelijk is voor je haar. Dit is niet helemaal waar. Een föhn kan, in tegenstelling tot een stijltang, nooit zo heet worden dat het schadelijk kan zijn voor je haar. Toch moet je je haar niet te vaak föhnen. Hoewel de hitte niet schadelijk is als je je haar zo nu en dan föhnt is dat het wel als je je haar bijvoorbeeld elke ochtend föhnt. Wil je toch elke ochtend je haar föhnen gebruik dan Kérastase Resistance  om te verhelpen en voorkomen van beschadigt haar.

2. Verzorg je hoofdhuid

Vaak vergeten mensen dat de hoofdhuid ook huid is. De huid van de rest van je lichaam verzorg je goed en dat moet je met je hoofdhuid net zo doen. Koop een shampoo die goed is voor je hoofdhuid en de resten van styling producten goed verwijdert. Vraag in onze salons welke shampoo goed is voor jouw haar en hoofdhuid. Lees ook de blog over Kérastase Specifique. Dit product is perfect voor hoofdhuid problemen.

3. Knoop geen handdoek om je haar heen

Veel mannen en vrouwen knopen een handdoek in het haar na het douchen om het te drogen. Door de wrijving tussen je haar en de handdoek kan dit erg schadelijk zijn voor je haar. Je haar kan hierdoor splijten en beschadigt raken.

4. Was je haar niet dagelijks

Het is inderdaad lekker om je haar elke dag te wassen. Je haar voelt fris en ruikt fris. Toch is het niet goed om dit te doen. Shampoo is gemaakt om vuil en de resten van styling producten eruit te wassen, maar het droogt wel je hoofdhuid en je haar uit. Wil je toch lekker fris haar? Gebruik dan Essence d’Eclat van Kérastase. Je kan dan je haar om de dag wassen en de andere dag Essence d’Eclat gebruiken.

5. Haar sneller laten groeien? Knip je haar!

Het klinkt inderdaad erg tegenstrijdig maar het is toch echt waar. Door elke 11 weken je haar een halve centimeter te laten knippen groeit je haar sneller. Je knipt dan namelijk de gespleten punten van je haar eraf. Dit is goed zodat het haar niet verder kan splijten en dus harder groeit. Doordat je er 11 weken tussen laat zitten heeft je haar tijd zat om te groeien tussen de knipbeurten door.

6. Wacht minstens 48 uur met wassen na een kleuring

Je hebt je haar laten kleuren en wilt hier natuurlijk zo lang mogelijk profijt van hebben. Was je haar dan 2 dagen niet. Je haar bestaat uit kleine schubben die open gaan staan door warm water. Om je haar kleur te geven moet de verf tussen de schubben gaan zitten. Als je schubben open gaan staan blijft de kleurstof niet zitten.

Ben jij al langs geweest bij Hair & Beauty Company?

Op onze eigen HBC Academy zijn wij al bezig met het trainen van deze technieken en kleuren. Ons team staat altijd klaar om jou te adviseren, uitleg te geven of op een ander manier te helpen. Bekijk ook onze Academy Pagina om meer te leren over Hair & Beauty Company Kappers Academy.

Hair & Beauty Company Kappers gaat altijd voor topkwaliteit

Bij Hair & Beauty Company Kappers gebruiken we alleen de beste producten. Wij zorgen niet alleen voor de mooiste kapsels volgens de laatste haarmode maar verkopen in onze salons, in Vleuten, Harmelen en De Meern, ook de beste producten om het haar te verzorgen. Wil je geen nieuwtjes over de nieuwste producten missen? Volg ons dan op Facebook of houd de nieuwspagina in de gaten. Voor advies op maat kun je terecht in een van onze salons.

IT'S ALL ABOUT HAIR & BEAUTY

Meer haarupdates

Nooit meer haaruitval door Genesis

Genesis is de eerste duo anti-haaruitval haarverzorging. Steeds meer jonge vrouwen hebben aangegeven tegenwoordig last te hebben van…

K Water: Gewichtloos, glanzend en prachtig haar

Wil jij de salon met mooi, glanzend haar verlaten maar heb je geen tijd voor diepe verzorging die…

Winter 2019/2020 haartrends

De winter is al aanwezig. Het ene persoon vindt het heerlijk dat de pepernoten al weer bijna in…