MauveHBC_0

Chocolate mauve: pastelroze lokken voor brunettes

MauveHBC 0

CHOCOLATE MAUVE: PASTELROZE LOKKEN VOOR BRUNETTES

Brunettes opgelet! Tussen alle haartrends door, denk maar aan rosé goud en grijs ombre haar, liepen we ook nog deze heerlijke trend tegen het lijf. Dames, maak kennis met chocolate mauve. En ja, deze geweldige haartrend ziet er net zo fantastisch uit als dat hij klinkt! De ideale trend voor brunettes die geen zin hebben in een heel bleekproces, maar toch net even iets anders willen met hun kapsel. Een subtiele maar toch hele bijzondere verandering aan je haar die zeker niet onopgemerkt zal blijven!

Deze trend ontstond op de Instagram van een Amerikaanse kleurstyliste en verspreidde zich als een lopend vuurtje over het internet. Deze trend was eigenlijk een toevallige ontdekking van de styliste, die zomaar iets aan het uitproberen was op het haar van een klant. Ze experimenteerde met wat kleuren en voilà, de trend was geboren. De styliste gaf het de naam chocolate mauve.  Heerlijk, want nieuwe haartrends; daar kunnen we nooit genoeg van krijgen!

Chocolate mauve de trend: subtiel maar zeker niet alledaags

Je kunt deze trend goed vergelijken met de rosé gouden trend waar we eerder een blog over schreven. Net als rosé goud is chocolate mauve een moeilijk te definiëren kleur, omdat het een combinatie is van verschillende kleuren en tinten bruin en roze. Chocolate mauve is een ingewikkelde, maar niet té opzichtige kleurencombinatie die in elk lichtval transformeert. Het blijft daardoor heel levendig en komt altijd prachtig tot zijn recht. 

De trend wordt gevormd door een mix van donkerbruine en warm middenbruine tinten, gecombineerd met mauve en twee verschillende kleuren roze. Mauve kun je het best omschrijven als een lila-lavendelachtige kleur, het neigt dus naar paars en roze. En nog een mooi bijkomend voordeel aan deze trend is dat alleen de lengtes van het haar opgelicht hoeven te worden. Dit is gezonder voor je haar, en dit betekent ook dat je niet na korte tijd al de uitgroei bij hoeft te laten werken.

Balayage voor een natuurlijk effect
De kleuren worden aangezet met de balayage-techniek, een techniek die in steeds meer salons wordt toegepast. Bij de balayage-techniek gaat het om intuïtief kleuren, wat wil zeggen: op gevoel, of met een losse hand. Die losse hand tijdens het kleuren zorgt ervoor dat het eindresultaat er rijker en natuurlijker uit gaat zien. En doordat de kleur natuurlijk met het haar mee vervaagt, is de uitgroei ook minder opvallend. Ook bijzonder: het haar droogt aan de lucht van de kamertemperatuur.

Balayage vs. ombre en highlights
Wat is dan het verschil tussen balayage en bijvoorbeeld het zetten van highlights of ombre? Er zitten maar kleine verschillen tussen deze technieken. Highlights worden vanaf de hoofdhuid gezet, balayage begint vanaf ongeveer vijf centimeter vanaf de aanzet. Een ander belangrijk verschil tussen highlights en balayage is het gebruik van folies. Bij balayage wordt er geen gebruik gemaakt van folies. Het verschil in resultaten is hierbij allesbeslissend. Zonder gebruik van folies is de kleur soms wel drie tinten donkerder dan wanneer er wel folies worden gebruikt. De kleur zonder folies zorgt voor 40/50% aan lichte kleuren terwijl dat bijvoorbeeld bij ombre 60/70% is, omdat het bij deze stijl gaat om veel licht.

Chocolate mauve is een onnatuurlijke kleur, maar wel op een natuurlijke manier ingezet door de balayage-techniek. Wat donkerdere tinten bij de aanzet en wat lichtere plukken in de lengtes van het haar en voilà! Chocolate mauve is de perfecte combinatie van chocoladebruin haar met pastelroze tinten. 

Ben jij net zo enthousiast als wij en kun je niet wachten om deze haartrend te proberen? Maak een afspraak via de app, de website of één van onze salons!

Je leest het: wij zijn helemaal klaar up-to-date met alle trends? Jij ook? Laat je inspireren op onze Pinterest of Instagram en wie weet zien we jou terug in één van onze salons! Kijk voor de looptijden en voorwaarden van onze acties op onze supportpagina.


Iets voor jou? Plan een afspraak!

Ben je geïnspireerd en wil jij ook je haar laten verven? Maak een afspraak en laat je verven door één van onze kappers. Wil je meer zien van onze salon? Volg ons dan ook op INSTAGRAM.

MAAK EEN AFSPRAAK
MET €5 PRODUCTKORTING

Meer hair en beauty updates.

GENESIS 1

Kérastase Genesis: De Ultieme Oplossing voor Haaruitval

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen wereldwijd mee te maken hebben. Het kan een grote impact hebben op het zelfvertrouwen en de algehele tevredenheid met het uiterlijk. Gelukkig…

Lees meer
Verzwakt vet haar

Haarroutine voor Verzwakt en Vet Haar met Kérastase Genesis

Vet haar kan een belangrijke oorzaak zijn van haaruitval en beide problemen kunnen het zelfvertrouwen en de tevredenheid met je uiterlijk aanzienlijk verminderen. Gelukkig biedt de Kérastase Genesis productlijn een…

Lees meer
Verzwakt droog haar

Haarroutine voor Verzwakt en Droog Haar met Kérastase Genesis

Verzwakt en droog haar kan een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen en de algehele tevredenheid met je uiterlijk. Het is bovendien een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval. Gelukkig is er…

Lees meer

030 - 666 47 92

Kapper De Meern

Zandweg 116A, 3454 JZ

kapper de meern

Al meer dan 30 jaar staat deze salon in het oude centrum van De Meern. Deze luxe en stijlvolle kapsalon is al ruim dertig jaar een begrip in De Meern met full-service en werkelijke aandacht voor de klant en haarmode. Zeer centraal gelegen kapper de Meern en gemakkelijk te bereiken met de fiets, auto of openbaar vervoer. Ook bij deze salon is het mogelijk om voor de deur gratis te parkeren.

Openingstijden

Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:30 - 16:30

030 - 677 24 96

Kapper Vleuten

Hindersteinlaan 25, 3451 EV

kapper vleuten

Deze stijlvolle en moderne ingerichte kapsalon bevindt zich in het winkelcentrum van Vleuten. Wil je voor een fantastische coupe of voor een mooie kleur in jou haar komen vanuit Vleuten, Haarzuilens, Vleuterweide of Kockengen? Dan is kapper vleuten gemakkelijk te bereiken. Ben je met de auto? Er zijn ruime en gratis parkeerplaatsen voor de ingang of aan de achterzijde van de kapsalon.

Openingstijden

Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:30 - 16:30

Zij hebben prachtig haar.  Misschien heb je zelf nog vragen? Kom gerust eens langs. Of maak een afspraak via onze afspraakwidget.

MAAK EEN AFSPRAAK
MET €5 PRODUCTKORTING
footer_kérastase

Bekend in de Top 3 Kérastase salons Nederland

386543_5656385755814cdcb14d42acdf021106_mv2

Uitgebreide Google reviews van onze klanten

Google_2015_logo.svg