Face framing: terug van weggeweest!

In de jaren ’90 was face framing al een trend en anno 2020 is deze trend helemaal terug. Het is de ideale optie als je niet het gehele haar wilt kleuren maar wel iets nieuws wilt proberen. Het heeft bijna geen onderhoud nodig en is voor ieder haartype geschikt. Ben jij benieuwd geworden naar deze trend? Lees snel verder en kom erachter of het iets voor jou is!

Wat is face framing?

Face framing is een techniek waarbij rondom je gezicht highlights worden gezet. Zo creëer je een frisse look en laat je jouw gezichtsvorm het best naar voren komen. In de jaren ’90 werd er vaak gekozen voor face framing met grove stroken. Tegenwoordig zien we het wat meer terug in de subtielere vorm. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van 5-10 folies om een subtieler face framing effect te creëren. Je haar wordt dan ontkleurd en vervolgens weer ingekleurd met een toner die aansluit bij jouw haar, huidskleur en wensen. Naast face framing wordt het ook wel Money Piece of Hair contouring genoemd. Kijk voor inspiratie eens op deze Pinterest pagina.

Face framing highlights bij een rood kapsel

Laat je goed adviseren

Het is belangrijk om je goed te laten adviseren voor face framing. Je bent altijd van harte welkom in onze salon of bel gerust om je te laten adviseren welke kleur jou het beste staat. Zo staat bij een blondine een koelere ondertoon mooier. Denk hierbij aan een assige kleur. Bij een brunette staan vaak de wat warmere kleuren erg mooi. Denk hierbij bijvoorbeeld aan warme karameltinten.

Waarom face framing?

Face framing is een subtiele manier op je haar wat op te frissen en neemt daarnaast ook veel voordelen met zich mee. 

– Je hebt er bijna geen onderhoud aan. De kleur van de face framing highlights loopt subtiel over in je eigen haarkleur, dit geeft je een natuurlijke look. Daarnaast hoef je je ook zeker geen zorgen te maken over de uitgroei van de highlights. Het is juist erg mooi als de face framing highlights wat uitgegroeid zijn. In de loop van de tijd kun je de kleur ook gemakkelijk laten opfrissen met een toner. 

– Iedereen kan face framing highlights nemen, ongeacht wat voor haar je hebt. Dit geld niet voor extreem kort (opgeschoren) haar. En zit je nou niet op zo’n grote verandering te wachten maar je wilt het wel net even anders? Dan kan deze kleine verandering een wereld van verschil maken! Het leuke daarnaast is dat het niet de vraag is of de trend iets voor jou is, maar welke kleur bij je past.

– Het laat je haar optisch voller en dikker lijken. Door de highlights creëer je diepte in je kapsel, ideaal dus als je het haar iets voller wilt laten lijken. Wanneer je highlights zet en je wilt je haar voller laten lijken kun je een trucje gebruiken. Laat de highlights niet gelijk bij de aanzet maar wat lager plaatsen. Als je de highlights gelijk bij de aanzet laat zetten lijkt je haar dunner dan als je de highlights wat lager laat zetten. Je creëert zo een uitgroei waar je wel op zit te wachten en wat je haar optisch voller doet lijken. Jouw haarstyliste helpt je graag met de keuze!

Face framing highlights bij een blond kapsel

Iets voor jou?

Ben jij geïnteresseerd in face framing? Laat je inspireren en adviseren. Wil je weten wat nog meer trends zijn dit jaar? Kijk dan eens naar onze andere blogpost!

Maak gemakkelijk een afspraak. Indien je online een afspraak maakt, ontvang je ook nog €5 productkorting!

Harmelen: Klik hier om online een afspraak te maken of bel 0348 – 44 21 11.

Vleuten: Klik hier om online een afspraak te maken of bel 030 – 67 24 96.

De Meern: Klik hier om online een afspraak te maken of bel 030 – 666 47 92.

IT'S ALL ABOUT HAIR & BEAUTY

Meer haarupdates

Kérastase Chroma Absolu, een nieuwe productlijn van 2022

Het wachten waard: Kérastase Chroma Absolu Kérastase komt in 2022 met een nieuwe lijn voor kleuronderhoud: Chroma Absolu.…

Balayage vs. Highlights: dit moet je weten

Met zowel Balayage als Highlights zorg je voor een subtiele maar rijke verandering in het haar. Je zorgt…

Kérastase Spécifique Divalent: nu verkrijgbaar in de salon

Niet alleen je haar heeft de beste verzorging nodig, maar ook jouw hoofdhuid verdient een extraatje. Bij Hair…