Hoofdhuidblog

Gevoelige hoofdhuid? Dat is zó opgelost!

Hoofdhuidblog

GEVOELIGE HOOFDHUID? DAT IS ZÓ OPGELOST! 

Gevoelige hoofdhuid? Lastig, maar gelukkig wel op te lossen. Wist je dat we in de salons genoeg producten en heerlijke behandelingen hebben om jou van je gevoelige hoofdhuid af te helpen? De oorzaken en oplossingen voor een gevoelige hoofdhuid vind je hier!

Een gevoelige hoofdhuid kan ontstaan door interne en externe factoren. Bij externe factoren kun je denken aan luchtvervuiling, zon of andere warmtebronnen, zee- en zwembadwater, weersveranderingen maar ook verkeerde producten kunnen agressief zijn voor het haar en de hoofdhuid. Bij interne factoren gaat het om stress, vermoeidheid, hormonale disbalans zoals de overgang of de puberteit, maar ook medicijnen en narcose of bestralingen zorgen voor irritatie bij de hoofdhuid van binnenuit. 

Roos of gevoelige hoofdhuid?

Hoe herken je een gevoelige hoofdhuid? De hoofdhuid is rood van kleur en staat wat strakker dan normaal en er is sprake van losse schilfers. Vergis een gevoelige hoofdhuid niet met roos! Doordat de huid op de hoofdhuid constant vernieuwt kunnen er huidschilfers ontstaan tussen de haren. Dit kan in mindere, maar ook in heftige mate. Dan zit het hoofd vol met gele plakkaten. Losse schilfers worden vaak gelijk geassocieerd met roos, terwijl dit ook een gevolg kan zijn van een droge en gevoelige hoofdhuid. Vaak wordt er dan ook roos-shampoo gekocht, waardoor de hoofdhuid alleen maar meer geïrriteerd raakt. Het handigste is om eerst even bij de kapper of dokter te laten checken of er sprake is van roos of een gevoelige hoofdhuid. 

Je hebt een gevoelige hoofdhuid: wat nu?
Er is door de kapper geconstateerd dat je een gevoelige hoofdhuid hebt, wat is dan de volgende stap? In de salon hebben we in de eerste plaats genoeg producten die helpen bij een gevoelige hoofdhuid. Laten we bij het begin beginnen. 

Bain Vital Dermo Calm, de naam zegt het al: deze shampoo is kalmerend voor een gevoelige, maar ook vette hoofdhuid. Door de natuurlijke oliën en stoffen die deze shampoo bevat wordt de hoofdhuid gehydrateerd, vetvrij gemaakt en worden ook de bacteriën op de hoofdhuid gedood. Na langer gebruik van de shampoo verdwijnt de irritatie. 

Heb je naast een gevoelige hoofdhuid ook droog haar? Dan is Bain Riche Dermo Calm dé oplossing! Net als de Bain Vital kalmeert ook deze shampoo de hoofdhuid, maar is het ook verzachtend voor de haarlengtes en punten. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat Bain Vital ideaal is voor korte lengtes en Bain Riche voor lange lengtes. 

Ook altijd lekker: een masker
Een goede intensieve verzorging en ook het enige masker die een oplossing geeft voor problemen op de hoofdhuid. Of je nu een gevoelige of vette hoofdhuid hebt, roos of haaruitval: dit masker werkt. Masque Hydra Apaisant verkoelt de huid, zoekt het probleem en verhelpt het. Andere maskers hebben vrijwel geen effect op hoofdhuidproblemen. 

Nieuw: speciale hoofdhuidkuur
In de salons is er een nieuwe behandeling voor de hoofdhuid: een scalp behandeling. Wat houdt deze heerlijk ontspannen behandeling in? Er wordt als eerst een klei aangebracht op de hoofdhuid, die alle vervuilingen van buitenaf verwijderd. Gevolg: minder snelle irritatie van de hoofdhuid. Daarna wordt het haar twee keer gewassen: de eerste keer zonder, de tweede keer met een speciale massage-borstel. Vervolgens wordt een masker aangebracht op de hoofdhuid, die vijf minuten moet intrekken. Je voelt direct dat je hoofdhuid verkoelt. Als laatste stap wordt er een spraymachine gebruikt. Deze micronizer dringt tot de hoofdhuid, vindt het probleem en lost het op, en wordt daarna ook verspreidt over de lengte en punten van het haar. 

Zeker weten dat het probleem voorlopig niet meer terugkeert? De ampullen van de micronizer zijn ook verkrijgbaar als minikuur. Een box van 12 ampullen waarvan je er iedere week drie moet aanbrengen op schoongewassen haar. Als je deze kuur netjes volgt ben je zeker zes weken van je probleem af! Als je langer plezier wilt hebben van een gezonde hoofdhuid raden we aan om Bain Vital of Bain Riche te blijven gebruiken bij het wassen. Voor optimale resultaten kun je ook één keer per week het Masque Hydra Apaisant gebruiken. 

Iets voor jou? Plan een afspraak!

Ben je geïnspireerd en wil jij ook je haar laten verven? Maak een afspraak en laat je verven door één van onze kappers. Wil je meer zien van onze salon? Volg ons dan ook op INSTAGRAM.

MAAK EEN AFSPRAAK
MET €5 PRODUCTKORTING

Meer hair en beauty updates.

thumbnail lente trends groot

6 Haarkleur Trends Lente 2024: Trendy haartrends voor Dames

Lente 2024 staat voor de deur, en dat betekent meer dan alleen maar zonniger dagen en tuinen vol bloemen. Het is ook de tijd voor nieuwe haarkleur trends, en bij…

Lees meer
Blog thumbnail hbc 6

De Beste Haarproducten voor een Droge Hoofdhuid

Een droge hoofdhuid kan een bron van ongemak en zelfbewustzijn zijn. Het kan leiden tot symptomen zoals schilfering, jeuk en een strak gevoel. De oorzaken van een droge hoofdhuid zijn…

Lees meer
Blog thumbnail hbc 5

5 Effectieve Behandelingen voor een Jeukende Hoofdhuid

Een jeukende hoofdhuid is meer dan alleen een ongemak; het kan een significante impact hebben op je dagelijks leven en zelfvertrouwen. Maar wat veroorzaakt nu eigenlijk die irritante jeuk? Er…

Lees meer

030 - 666 47 92

Kapper De Meern

Zandweg 116A, 3454 JZ

kapper de meern

Al meer dan 30 jaar staat deze salon in het oude centrum van De Meern. Deze luxe en stijlvolle kapsalon is al ruim dertig jaar een begrip in De Meern met full-service en werkelijke aandacht voor de klant en haarmode. Zeer centraal gelegen kapper de Meern en gemakkelijk te bereiken met de fiets, auto of openbaar vervoer. Ook bij deze salon is het mogelijk om voor de deur gratis te parkeren.

Openingstijden

Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:30 - 16:30

030 - 677 24 96

Kapper Vleuten

Hindersteinlaan 25, 3451 EV

kapper vleuten

Deze stijlvolle en moderne ingerichte kapsalon bevindt zich in het winkelcentrum van Vleuten. Wil je voor een fantastische coupe of voor een mooie kleur in jou haar komen vanuit Vleuten, Haarzuilens, Vleuterweide of Kockengen? Dan is kapper vleuten gemakkelijk te bereiken. Ben je met de auto? Er zijn ruime en gratis parkeerplaatsen voor de ingang of aan de achterzijde van de kapsalon.

Openingstijden

Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:30 - 16:30

Zij hebben prachtig haar.  Misschien heb je zelf nog vragen? Kom gerust eens langs. Of maak een afspraak via onze afspraakwidget.

MAAK EEN AFSPRAAK
MET €5 PRODUCTKORTING
footer_kérastase

Bekend in de Top 3 Kérastase salons Nederland

386543_5656385755814cdcb14d42acdf021106_mv2

Uitgebreide Google reviews van onze klanten

Google_2015_logo.svg